Primar

Comuna Vărăști face parte din Județul Giurgiu, Muntenia Romania și este situată în Nord-Estul județului la o distanță de 66 km față de orașul Giurgiu și 28 km față de Municipiul București, având graniță comuna cu Județul Giurgiu.
Se învecinează:

  • Nord-Est – Comuna Frumușani din Județul Călărași;
  • Nord-Vest cu Comuna Berceni ( Județ Ilfov);
  • Sud-Est are granița cu Comuna Valea-Dragului;
  • Sud are granița administrativă cu Comuna Colibași;
  • Sud-Vest cu Comuna Vidra ( Județ Ilfov).

 

Numele comunei ar provedni de la stăpânii acestei moșii care erau veri între ei, de aici denumirea de Verești ca mai apoi să ajungă la denumirea de astăzi Vărăști.
Elementele ce individualizează în mod deosebit această comună față de alte așezări de tip rural sunt apropierea de capitală – 28 km, poziționarea în Lunca râurilor Argeș-Sabar, precum și existența unei puternice baze pentru producția agricolă.
Ocupația principală a locuitorilor este agricultura – legumicultura, aceasta fiind în majoritatea cazurilor și sursa de venit a vărăștenilor.
Comuna Vărăști este compusă din satul reședință Vărăști și satul Dobreni. Obedeni a fost sat separat până în anul 2004, an în care a devenit cartier al satului Vărăști.
Teritoriul Comunei Vărăști este situat în culoarul Văii Sabarului la limita estică a județului la o distanță de 66 km față de orașul Giurgiu și la 28 km față de Municipiul București, pe Drumul Județean 401.
Comuna Vărăști face parte din structura administrativă a Județului Giurgiu. Matematic comuna este așezată la intersecția dintre Paralela de 44 grade și 23 minute latitudine nordică cu Meridianul de 26 grade și 25 minute longitudine estică.